Un deputat oltean îi amintește premierului că: ”ȘI OLTENII SUNT ROMÂNI, DOMNULE CÎȚU!

iancu

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat, sâmbătă, raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. Proiectul nu a fost modificat față de varianta trimisă de Guvern iar plenul reunit al Parlamentului va dezbate actul normativ luni iar marți va avea loc votul final.

S-au înregistrat 25 de voturi “pentru” şi 16 voturi “împotrivă”.

În dezbaterile din comisii nu a fost adoptat niciun amendament, proiectul fiind trecut în forma Guvernului lucru ce i-a nemulțumit pe parlamentarii social-democrați.

”Înainte de a ajunge în Parlament, la dezbaterile Proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021, m-am uitat, încă o dată, pe lista de proiecte pentru comunele din nordul județului Olt, pentru care am făcut amendamente. Nici unul nu a fost aprobat, pentru că liberalii și useriștii consideră că oltenii, din aceste comune, nu merită să aibă drumuri, rețele de apă și canalizare, școli, grădinițe sau creșe. Merită însă numai cetățenii județului Covasna, cel mai mic din România care primește de la Guvern 21 milioane lei sau municipiul Brașov care primește 30 de milioane de lei, de 4 ori mai mult decât tot județul Teleorman, de exemplu. Județul Olt, municipiul Slatina și celelalte localități nu primesc niciun leu pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare. Oltenii votează PSD și trebuie pedepsiti. Aceasta este viziunea Guvernului PNL-USR-UDMR. Viziunea PSD a fost de a dezvolta unitar toate comunitățile din România pentru că, indiferent de votul lor, de zona geografică sau de etnie, toți suntem români. Așa că, nu am cum să votez acest Buget care condamnă comunități întregi la subdezvoltare și sărăcie. Nu am cum să votez acest Buget ilegal pentru că Guvernul Cîțu nu respectă legile și nu mărește alocațiile și pensiile. Nu am cum să votez acest Buget pentru că eu îi reprezint pe olteni, am datoria să le apăr interesele și să lupt pentru că ei să aibă un trai mai bun, iar Cîțu a uitat că, pe harta României, există și județul Olt, cu 112 localități și cu peste 415.000 de olteni care sunt tot români și au același drepturi ca românii preferați ai Guvernului PNL-USR- UDMR”, a declarat Marius Iancu, deputat PSD Olt.

Lasă un răspuns