Cum arată Ion Iliescu la 91 de ani. Ultima imagine cu fostul lider PSD

iliescu

Retras din viața publică, fostul lider PSD a preferat să stea cât mai departe de lumina reflectoarelor. Mai mult de atât, pandemia de coronavirus l-a ținut o bună parte din timp în casă pe cel care a devenit primul președinte al României libere. 

Senatorul Ionuț Vulpescu a postat în urmă cu un an de zile o ultimă imagine cu fostul șef de stat. Acesta a explicat că starea lui Ion Iliescu era una bună la acea vreme și a povestit chiar și câteva lucruri mai puțin știute despre politician.

Din imagine, se observă clar că Ion Iliescu arăta însă mult îmbătrânit și chiar mai slab față de felul în care îl știa întreaga lume. Fostul președinte este născut pe data de 3 martie 1930 și a fost ales în funcție în trei rânduri.

Cum arată Ion Iliescu în ultima imagine apărută cu el

La sfârșitul anului 1989, Frontul Salvării Naționale condus chiar de Ion Iliescu a fost cel care preluat puterea și a constituit un guvern provizoriu, în frunte cu Petre Roman. Iliescu avea să fie numit președinte-interimar al României, cei doi urmând să preia autoritatea executivă până la următoarele alegeri.

În ianuarie 1990, FSN, inițial la nivel declarativ, a hotărât să se transforme în partid politic. Întrucât acesta era format în principal din al doilea eșalon al fostului PCR, au izbucnit proteste anti-FSN, aprobate de partidele politice de opoziție Partidul Național Liberal și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat.

SURSA FanatiK

Lasă un răspuns