Un militar Invictus va fi cetățean de onoare în Ianca

Edilul din Ianca, Mirel Pascu a inițiat un proiect de hotărâre prin care un militar de carieră va primi titlul de cetățean de onoare.

Popa Valentin este maistru militar clasa a III-a iar pe durata întregii sale activități de militar a fost în slujba țării . Acesta a fost membru al Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii” din Târgu Mureș, unitate simbol a Armatei Române, precum și al Forțelor Navale pentru Operații Speciale. Actualmente, având în vedere accidentul suferit în anul 2017, în cadrul unui exercițiu internațional, Popa Valentin nu mai profesează, însă este membru al echipei Invictus România, cea mai mare competiție sportivă internațională destinată militarilor răniți în operațiuni de luptă.

”Ne mândrim cu cetățenii care fac cinste acestei localități și care duc numele comunei noastre pe cele mai înalte culmi și o reprezintă cu mândrie și succes! Să lăsăm de-o parte răfuielile politice, interesele personale, ura, jignirile și dorința de a face rău, măcar în astfel de momente în care ar trebui să ne mândrim cu astfel de oameni”, a declarat edilul din Ianca.

Primarul a făcut referire la faptul ca proiectul al cărui inițiator este a fost propus de general – locotenentul Daniel PETRESCU, Şeful Statului Major al Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura