Controalele Gărzii de Mediu se lasă din nou cu amenzi

garda

Reprezentanții Gărzii de Mediu din Olt au verificat mai multe zone din județ, ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor.

În ultimele zile au fost aplicate amenzi uriașe în mai multe localități oltene, din cauza neregulilor descoperite. Primăria Osica de Sus a fost amendată din cauza deșeurilor aruncate necorespunzător pe domeniul public. Întrucât municipalitatea nu s-a ocupat de gestionarea potrivită a deșeurilor și a permis depozitarea acestora în locuri interzise, i-au fost aplicate două sancțiuni în valoare totală de 55.000 de lei.

”În urma controlului din data de 24.03.2021, pe teritoriul administrativ al comunei Osica de Sus, ca urmare a unei sesizări primite de Garda Naționala de Mediu – Comisariatul Județean Olt privind depozitari necontrolate de deșeuri, s-a constatat ca UAT Osica de Sus nu a realizat in totalitate masurile dispuse anterior. Pentru deficientele constatate au fost aplicate doua sancțiuni contravenționale Autorității Administrației Publice locale –Osica de Sus in valoare totala de 55000 lei si s-au stabilit masuri pentru salubrizarea zonelor unde s-au constatat depozitari necontrolate de deșeuri”, a declarat Gheorghe Neacșa, inspector șef Garda de Mediu Olt.

Lasă un răspuns