Vrei bilete la băi? Unde poţi merge şi cât te costă – lista completă a staţiunilor

bai

Eşti pensionar sau simplu salariat? Atunci ai dreptul să obţii bilete de tratament. An de an, autorităţile rezervă locuri la pensiuni şi hoteluri de la mare, munte sau din staţiuni balneare pentru pensionari şi salariaţi.

Casa Judeţeană de Pensii Olt a afişat lista cu beneficiarii biletelor de tratament din cadrul seriei a II-a. Tichetele au data de plecare în staţiune în perioada 6-8 aprilie şi sunt repartizate astfel: Bala (29 de bilete), Olăneşti (5 bilete), Amara (7 bilete), Buziaş (4 bilete), Moneasa (2 bilete).
Cine are dreptul la bilete
– Pensionarii din sistemul public de pensii, inclusiv cei din agricultură;
– Asiguraţii sistemului public de pensii;
– Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale;
– Persoanele care beneficiază de prevederile unor legi speciale;
– Pensionarii sistemului pensiilor militare de stat şi asigurărilor sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
– Pensionarii sistemului pensiilor de stat şi ale poliţiştilor;
– Biletele de tratament balnear pot fi atribuite şi membrilor de familie, soţ sau soţie şi copiilor minori.

Pentru un sejur, care include cazare, masă şi proceduri de tratament, pensionarii achită jumătate din cuantumul pensiei.

Din cauza măsurilor stricte de protecție pe care unitățile de cazare au fost obligate să le implementeze în condiţii de pandemie, beneficiarii biletelor de tratament trebuie să contacteze hotelul, telefonic sau prin email, pentru a se stabili ora de sosire și de plecare. Lista cu datele de contact ale unităților hoteliere se poate găsi pe site-ul Casei Județene de Pensii Olt, www.cjpolt.ro.

Lasă un răspuns