Angajații operatorilor economici din Olt vor putea fi imunizați cu AstraZeneca

În Olt va fi organizată o campanie de vaccinare a angajaților operatorilor economici, fără programare în platforma națională.

Această decizie a fost luată astăzi, 13 aprilie, în urma ședinței de la sediul Instituției Prefectului. Conform instucțiunilor emise de către Comitetul Național de Coodonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, instituțiile cu atribuții de coordonare a campaniei de vaccinare, vor facilita, prin adoptarea de măsuri specifice, vaccinarea angajaților operatorilor economici cu vaccinul AstraZeneca.

            ”Comitetul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt va informa toți operatorii economici din județ cu privire la posibilitatea de vaccinare pentru toți angajații. Astfel, în ceea ce privește operatorii economici care au angajat personal medico-sanitar propriu își organizează acțiunea de vaccinare în sediile proprii, personalul medico-sanitar propriu se va constitui în echipe mobile ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Olt.

            În ceea ce privește operatorii economici care nu au personal medico-sanitar propriu suficient, vor organiza acțiunea de vaccinare în spațiile proprii și vor fi sprijiniți de către Direcția de Sănătate Publică Olt prin echipe mobile de vaccinare.

            Operatorii economici cu un număr de angajați mai mic de 100, vor întocmi liste cu persoanele care doresc vaccinarea și le vor înainta Direcției de Sănătate Publică Olt în vederea planificării acestora într-un centru de vaccinare fix. DSP Olt va comunica operatorului economic datele de prezentare la centrul fix de vaccinare.

            Pentru desfășurarea în bune condiții a acestei campanii de vaccinare pentru angajații operatorilor economici din județul Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt în colaborare cu operatorii economici, realizează planificarea efectivă pentru vaccinare, ținând cont atât de numărul de persoane ce doresc a fi vaccinate, cât și de intervalul de timp necesar pentru finalizarea vaccinării, pe baza listelor transmise de către operatorii economici, până la finalul lunii.

Lasă un răspuns