SPUNE NU ALCOOLULUI ȘI SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE LA VOLAN

       Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat o acțiune preventivă cu scopul de a conştientiza conducătorii de autovehicule asupra pericolelor la care se expun atunci când conduc după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive.

”Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Serviciului Rutier, alături de reprezentatul Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat o acțiune preventivă în trafic, pe Drumul Național 65, între localitățile Slatina – Optași, astfel încât conducătorii auto să poată observa efectele consumului de alcool sau substanțe psihoactive, cu ajutorul unor ochelari speciali, care simulează stările induse de aceste substanțe”, au anunțat reprezentanții IPJ Olt.

Conducătorii auto au fost opriți în trafic de către polițiștii rutieri, iar cei care au dorit au putut testa acești ochelari. Persoanele au resimțit diminuarea acuității vizuale, a capacității de apreciere a distanței și vitezei reale, dar și apariția unor stări de confuzie și dezechilibru, asemenea celor induse de consumul de alcool și substanțe psihoactive.

Conducerea sub influența alcoolului reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii dorind conștientizarea conducătorilor auto asupra pericolelor la care se expun atât pe ei înșiși, cât și pe ceilalți participanți la trafic, conducând după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive.

Acțiunea s-a desfășurat fiind respectate toate normele de protecție sanitară impuse în această perioadă.  

Lasă un răspuns