Amenzi pe bandă rulantă în încercarea de a stopa pandemia

amenzi

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, subautoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanOlt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt şi polițiști locali, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemieide COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 150 de forţe de ordine, fiind verificate 84 de societăți comerciale, precum şi 81 mijloace de transport persoane.

”Au fost legitimate aproximativ 1.600 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 67 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 11.750 de lei, dintre acestea 65 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de9.750 de lei și 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de2.000 de lei. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, au anunțat reprezentanții IPJ Olt.

Lasă un răspuns