Piste pentru bicicliști și alergători în Pădurea Strehareți. Cismaru: Căutăm finanțare europeană pentru parcul tematic

strehareti

Administrația Moț vrea să redea slătinenilor pădurea Strehareți. În ultimii ani s-a tot încercat transformarea zonei sau a unei părți din pădurea de la marginea orașului într-un parc tematic.

Faptul că nu s-a găsit o sursă de finanțare pentru acest proiect a determinat actuala administrație să aloce bani din bugetul local pentru refacerea zonei.

În bugetul de pe 2021 au fost alocați 5.000 de lei pentru refacerea căii de acces și amenajarea unor piste pentru biciclete și alergare.

”La Pădurea Strehareți, pentru că suntem într-o continuă căutare a unor finanțări europene, pentru că investiția este foarte, foarte mare, avem un studiu de fezabilitate cu amenajarea unui parc tematic acolo, care depășește, din păcate, veniturile bugetului local și atunci, am luat decizia ca acest an să facem un minim necesar pentru ca viața slătinenilor să fie puțin îmbunătățită și în ceea privește petrecerea timpului liber în acea zonă. De aceea, în acest an, am bugetat prin Direcția Administrare Patrimoniu și Direcția de Administrare Străzi și Iluminat Public sume de bani în vederea reabilitării integrale a căii de acces și amenajări a iluminatului public, bineînțeles. Totodată, pe această cale de acces nou reabilitată vom amenaja și piste pentru bicicliști și o pistă de tartan pentru alergare”, a anunțat Cristian Cismaru, administratorul public al Slatinei

Lasă un răspuns