Incendiu la Secţia de Psihiatrie a SJU Slatina

2095E448-D2F4-48C3-807D-F3A2D5BA530E

Un incendiu puternic s-a produs la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, de pe strada Trandafirilor, din Slatina. 

A fost activat Planul Roșu de Intervenție, acționând pompieri din Olt (4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ), Dolj (1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil), Vâlcea (2 ambulanțe SMURD) și Teleorman (1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;).

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la parterul clădirii, cu degajări mari de fum.

Toți cei 36 de pacienți, conștienți, au fost evacuați de echipele de căutare-salvare din cadrul ISU Olt și din cadrul secției de psihiatrie, fiind evaluați medical la locul evenimentului.

Opt pacienți au fost transportați de echipaje de la Serviciul de Ambulanță și SMURD, la UPU Slatina, conștienți, stabili hemodinamic și respirator. Alți opt pacienți au fost transferați către fosta secție de psihiatrie a SJU Slatina, de pe strada Drăgănești, iar 16 pacienți au fost transferați către Spitalul de Psihiatrie Schitu. Patru pacienți au fost externați și preluați de aparținători. Evacuarea pacienților s-a făcut cu ajutorul autospecialelor pentru victime multiple, echipajelor SMURD și echipajelor de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind afectat parterul clădirii.

Cauza probabilă a incendiului incendiului a fost folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul.

Pentru rudele și aparținători pacienților, a fost deschisă o linie telefonică, unde se pot obține informații legate de starea pacienților, dar și despre spitalele unde au fost transferați

Numărul de telefon este 0722359050

Lasă un răspuns