Record de vaccinări în 24 de ore în România. Peste 2.800 de persoane, imunizate în „maratonul” organizat de MApN

mapn

România a înregistrat, miercuri, un record de vaccinări în decurs de 24 de ore, fiind administrate 94.354 de doze. Este prima zi în care numărul vaccinărilor a trecut din nou de 90.000 după aproape două săptămâni, timp în care au fost și sărbătorile pascale.

Ultima dată când fuseseră vaccinate peste 90.000 de persoane, mai precis 90.400, a fost în 23 aprilie, după ce în 21 aprilie se înregistrase precedentul record de vaccinări – 91.778.

Autoritățile spun că România a depășit deja capacitatea de a imuniza 100.000 de persoane pe zi, după cum declara premierul Florin Cîțu în 13 aprilie.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), miercuri, 5 mai, până la ora ora 17:00, au fost administrate 94.354 de doze de vaccin, marea majoritate fiind Pfizer. Peste 200 de persoane au fost vaccinate miercuri cu vaccinul Johnson&Johnson, noul ser introdus de marți în schema de vaccinare din România, care se face de obicei prin intermediul medicilor de familie și se administrează în doză unică.

Începând din 27 decembrie 2020, data la care a început campania de vaccinare, în România au fost administrate în total 5.588.267 de doze de vaccin, iar aproape 2,1 milioane de persoane și-au încheiat deja schema de vaccinare.

Până acum, în rândul celor peste 94.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, au fost raportate 92 de reacții adverse, iar alte 144 de reacții sunt în curs de investigare.

Persoane vaccinate fără programare în „maratonul” din spitalele militare

Circa 2.800 de persoane care nu aveau o programare prealabilă s-au vaccinat până în prezent în cadrul maratonului de vaccinare organizat în spitalele militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în platforma de vaccinare și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

Ministerul Apărării Naționale organizează un program de funcționare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă în centrele de vaccinare organizate de Spitalul de Universitar de Urgență Militar Central din București și unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Ministerul Apărării Naționale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în centrele de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns