Porumbelul salvat de pompierii olteni

porumbel

Un porumbel a provocat multă emoţie în Slatina, după ce şi-a prins un picior în acoperişul unei clădiri.

Cei care au văzut eforturile păsării de a se elibera au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor. O autospecială a fost trimisă în cartierul Progresu şi porumbelul a fost salvat, în cele din urmă.

Operator 112 – Pompieri: Bună ziua, ce urgență aveți ?

Apelant: Bună ziua, un porumbel este prins cu o ață de acoperiș. Are ambele picioare legate și sigur nu o să mai reziste prea mult timp.

Operator: Vă rog să ne spuneți unde se află clădirea.

Apelant: Este vorba de clădirea în care își are sediul Direcția Agricolă Olt, în Slatina, pe strada Arcului. Clădirea este destul de înaltă și nu există nicio posibilitate de a-l elibera.

Operator: Am notat toate detaliile și în scurt timp o să ajungă la locul indicat un echipaj de salvatori.

Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime a început imediat deplasarea către locul evenimentului. În câteva minute porumbelul era deja eliberat și coborât în siguranță.

” Pompierii și polițiștii au îndepărtat toate bucățile de ață de pe ghearele micuței păsări și s-au asigurat că aceasta nu este rănită. Porumbelul a fost preluat de un cetățean, care ne-a promis că îl va îngriji până când o să-și recapete forțele și îl va elibera”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Lasă un răspuns