Zeci de controale în Slatina ale poliţiştilor de la rutieră

POLITISTII

Polițiștii olteni au organizat o acțiune care s-a desfăşurat în zilele de 2 şi 3 iunie, şi a vizat prevenirea accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. 
„Acţiunea s-a desfăurat pe raza municipiului Slatina, scopul fiind depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme care nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.700 de lei, pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din acestea 10 au fost pentru defecțiuni tehnice. Totodată au fost reținute 10 certificate de înmatriculare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 este interzisă:

-conducerea unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai cu deficiențe majore la sistemul de frânare sau mecanismul de direcție, la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră ori când acestea lipsesc;

-montarea la autovehicul și tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate.

Lasă un răspuns