Trenurile Soarelui revin. Prima călătorie este programată pe 11 iunie

tren

Începând cu data de 11/12 iunie 2021, va fi lansat programul estival de transport “Trenurile Soarelui”.  Acesta este valabil până la data de 5/6 septembrie. Doritorii au la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de pe litoral și cu Delta Dunării.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a, și de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Pentru un bilet dus-întors se aplică o reducere de 10%. O reducere tot de 10% se aplică și dacă biletul este cumpărat în avans.  Elevii vor călători gratis, iar studenții au o reducere de 50%  la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

”CFR Călători informează că, începând cu data de 11/12 iunie 2021, va lansa programul estival de transport “Trenurile Soarelui”. Până la data de 5/6 septembrie, turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit un program variat care constă fie în prelungirea spre Mangalia – din 11/12 iunie – a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord, fie prin introducerea – din 25/26 iunie – de noi trenuri ce au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării. Astfel programul complet din 25/26 iunie este următorul:

  • 38 trenuri directe (19 dus/19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe, vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur (12 perechi din București Nord, 3 perechi din București Băneasa, 1 pereche din București Obor).
  • Pentru călătoria în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 și RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea”, se arată în comunicatul emis de CRF.

Reprezentanții CFR Călători au anunțat că la unele trenuri vor fi adăugate și vagoane de dormit. Este vorba despre cele care merg pe ruta Sibiu – Mangalia și retur. Pentru cei care vor să ajungă de la Brașov pe litoral, vor fi patru perechi de trenuri directe printre care se numără și noul tren IR cu condiții de IC – Tomis Expres (IR 1686, IR 1688).

“Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circulă fără opriri intermediare între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în două ore – timp greu de atins în condiții legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului în centrul Constanței. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute. Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil și instalații de climatizare”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Lasă un răspuns