Trei fetiţe spălate pe cap cu insecticid de bunica lor. Bătrâna ar fi fost băută

ambulanta

Caz şocant în localitatea Jigoreni din judeţul Iaşi. O bunică şi-a spălat cele trei nepoate cu insecticid de uz veterinar pe păr, pentru a le scăpa de păduchi. Celor trei fetițe, de 6, 8 și 11 ani, li s-a făcut imediat rău şi au fost transportate la Spitalul de Copii Sfânta Maria, din Iaşi, cu un elicopter SMURD.

Tatăl fetițelor a sunat la 112, iar medicii de pe ambulanță l-au sfătuit să le spele cât mai repede pe cap cu apă curată, până la sosirea echipajelor de prim-ajutor. La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD, precum și o autospecială de transport victime multiple (ATVM) și un echipaj de terapie intensiva mobilă, care le-au transportat pe copile la Spitalul de copii Sf. Maria din Iași.

Din fericire, starea fetiţelor lor este bună, dar vor rămâne sub supraveghere medicală.Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi, a declarat pentru Observator că micuţele sunt stabile hemodinamic:

 „A fost indicată spălarea părului de către părinţi cu apă din abundenţă, lucru care s-a şi întâmplat până la sosirea echipajelor noastre. Copiii sunt stabili hemodinamic. Din fericire, nu este vorba despre o substanţă care dezvoltă stop cardio-respirator într-un timp foarte scurt”.

Potrivit primelor date, bătrâna ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice când a făcut gestul necugetat.

Trei surioare din Ungra, spălate pe cap cu Tomoxan

Un incident similar s-a petrecut zilele trecute la Brașov, în localitatea Ungra. Acolo, trei fetițe de 7, 8 şi 9 ani au murit după ce au fost spălate la cap cu o substanţă toxică folosită împotriva râiei. Două dintre copile, cea mică şi cea mare, au murit sâmbătă, la scurt timp după ce au ajuns la spital, iar surioara lor s-a stins o zi mai târziu, la spitalul din Târgu Mureş, unde fusese adusă în comă.

Tatăl celor trei copile lucra cu ziua la oi, astfel că atunci când familia s-a umplut de păduchi, a făcut rost de Tomoxan, o soluţie extrem de toxică folosită la spălatul oilor.

Sâmbătă, în jurul orei 11, mama s-a apucat să-i spele pe copii cu această substanţă. La scurt timp, cele trei fetiţe au început să se simtă rău, iar părinţii au chemat ambulanţa.

Copilele au fost scoase pe braţe din casă, însă pentru două dintre ele a fost prea târziu. Echipele de prim-ajutor au încercat timp de o oră să le resusciteze, însă au fost nevoiţi să declare decesul chiar în faţa casei lor din comuna Ungra, judeţul Braşov.

sursa Observator news

Lasă un răspuns