Zeci de olteni au fost înțepați de căpușe

Mai multe persoane au ajuns la spital în ultimele zile, după ce au fost înțepate de căpușe. Medicii avertizează că aceste insecte sunt foarte periculoase și nu trebuie îndepărtate de pe piele acasă, ci doar de cadrele medicale. Printre bolile cauzate de înțepătura de căpușă se află și Boala Lyme, care poate duce până la paralizie și chiar deces.

 De la începutul anului și până în prezent, mai multe persoane au ajuns la spital, mușcate de căpușe. Cadrele medicale spun că pericolul nu este doar la pădure, ci și în spațiile verzi din jurul blocurilor. De aceea îi sfătuiesc pe părinți să-i verifice pe cei mici după fiecare ieșire la iarbă verde. De asemenea, nu este recomandată îndepărtarea căpușelor acasă.

Potrivit reprezentanților DSP Olt, până acum 35 de persoane s-au prezentat la spitalele din Slatina și Caracal cu înțepături provocate de căpușe.

După mușcătura de capușă, simptomele care apar sunt: febră, amorțeală, eczemă, confuzie, senzatie de slăbire, durere și umflarea articulațiilor, respirație sacadată, greață și vărsături.Una dintre cele mai grave boli care pot fi transmise de anumite tipuri de căpușe este boala Lyme. Fără un tratament adecvat, aceasta poate duce la orbire, paralizie și chiar moarte.

Ca să nu avem surprize, specialiştii recomanda ca pielea să fie cât mai acoperită, ca să scăpăm de eventualele atacuri ale insectelor. În cazul în care au intrat deja pe sub piele, căpuşele pot fi scoase, uşor, cu o pensetă. Însă cel mai bine ar fi să mergeţi la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura