Sute de controale făcute de inspectorii ITM Olt. Trei angajați fără contract găsiți la o societate din Schitu

prasit

Luna trecută inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au continuat  să aplice sancțiuni contravenționale ca urmare a neregulilor constatate în urma controalelor desfășurate la agenții economici din județ. Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Olt, în luna mai  au fost efectuate 223 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

”Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere”, a declarat Bogdan Țucă, purtător de cuvânt al ITM Olt.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 263 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 157 sancțiuni, din care 152 avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 77.000 lei.

Cea mai mare amendă, în valoare de 60.000 de lei, a fost aplicată unei societăți din comuna Schitu, cu obiect de activitate agricultură, unde angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată.

”În luna mai 2021, inspectorii de muncă au identificat 3 persoane care desfășurau muncă nedeclarată (agent economic din Schitu, obiect activitate agricultură), agentului economic care le folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 60.000 lei”, a completat purtătorul de cuvânt al ITM Olt.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 10 evenimente, soldate cu 10 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

Potrivit aceleași surse, cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic.

Lasă un răspuns