O ploaie torențială a făcut dezastru în Craiova: o stradă s-a surpat, iar în centrul orașului, apa a depășit un metru

criova

Rupere de nori la Craiova. Mai multe străzi au fost inundate, iar zeci de mașini au fost acoperite de apă și mai mulți copaci au fost rupți de vântul puternic. Capacele de canal au sărit sub presiunea apei și o stradă s-a surpat.  În centrul orașului, apa a depășit un metru și a intrat în unele unele locuinte. În judetul Dolj este cod portocaliu de ploi și vijelii.

După ploaia torențială, locuitorilor din Craiova le-a fugit, la propriu, pământul de sub picioare. Capacele canal au sărit sub presiunea apei și o stradă s-a surpat. Din cauza vremii au fost închise pasajele, iar mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate.

Potrivit ISU Dolj, şi circulaţia tramvaiului a fost afectată după ce un copac a căzut pe cablurile de tramvai în zona Electroputere. De asemenea, în zona centrală, maşinile au rămas blocate în trafic, după ce pasajul subteran de la Universitate a fost inundat.

Echipele ISU Dolj au intervenit cu utilaje în mai multe zone din Craiova.

Cantităţile de apă înregistrate în Craiova, precum şi în comunele Podari, Şimnicu de Sus, Bucovăţ, Pieleşti, Breasta, Vârvoru de Jos, Teasc, Malu Mare, Ţuglui, Mischii, Gherceşti, Cârcea au ajuns la 35-50 l/mp în circa o jumătate de oră.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns