Șapte candidați luptă pentru fotoliul de primar al comunei Deveselu

alegeri vot

În cursa electorală pentru fotoliul de primar al comunei Deveselu au fost înregistrate, la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.30 Deveselu, șase candidaturi, după cum urmează: Partidul Social-Democrat (PSD) – Nicolae Dobre, Partidul Naţional Liberal (PNL)  Iulian Marius Aliman, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – Gabriel Branişte, Partidul Mişcarea Populară (PMP) – Marius Sorin Ana, Uniunea Salvaţi România (USR) – Luminița Cepan, Partidul Neamul Românesc (PNR)- Constanţa Mirela Motrici și independentul Dorel Gorcea.

În comuna Deveselu vor avea loc alegeri parţiale pentru funcţia de primar în data de 27 iunie, după ce în septembrie 2020 alegătorii din localitate l-au votat pe Ion Aliman, care decedase cu câteva zile înainte de scrutin. Primarul decedat al comunei Deveselu, Ion Aliman, a fost votat de 63,9% dintre alegătorii prezenţi la urne, adică de 1.057 de persoane.

Fiul primarului decedat, Iulian Marius Aliman, va candida pentru funcția deținută de tatăl său, însă din partea PNL și se va confrunta inclusiv cu viceprimarul Nicolae Dobre, de la PSD, un apropiat al tatălui său. 

Din septembrie şi până în prezent, atribuţiile primarului sunt îndeplinite de către viceprimar.

Lasă un răspuns