Festivalul ”Pomul Vieții”-Balș, ediția a XXVII a

Pomul_Vietii_Bal

Balşul va găzdui, astăzi, 10 iunie 2021, cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului etnofolcloric „Pomul Vieţii”. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Olt, Consiliul Local Balş Primaria Balş, Casa Orăşenească de Cultura Balş, Muzeul Judeţean Olt și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

În anul 1993 autoritățile din Balș au organizat prima ediție a festivalulu etnofolcloric ”Pomul Vieții” care promovează tradițiile locale privind cultura tradițională a zonei. Au trecut de atunci 27 de ani și în fiecare an, manifestarea se organizează cu o largă participare.

pomul Festivalul ''Pomul Vieții''-Balș, ediția a XXVII a

Manifestările din acest an se vor desfăşura pe parcursul întregii zile. Evenimentul va începe cu târgul meşterilor populari, care îşi vor expune obiectele de artizanat începând cu ora 08.30. De la ora 10.30 va avea loc simpozionul “Petre Pandrea” și Sesiunea de comunicări ce va avea loc în Sala Europa a Primăriei Balș. De la ora 12.00, va avea loc o manifestare dedicată Zilei Naţionale a Eroilor. Aceasta se va desfăşura la Monumentul Eroilor din localitatea de pe Olteţ.

Lasă un răspuns