Noaptea Muzeelor organizată și la Slatina

muzeuuuu

Noptea Muzeelor 2021 are loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

Activitățile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane și studiouri creative, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcașe de cult sau case ale experimentelor.

În Olt, Noaptea Muzeelor va fi organizată la Muzeul Județean și Galeria Artis.

Conducerea Muzeului Județean Olt anunță că în noaptea de 12 spre 13 iunie 2021, Muzeul Județean Olt aprinde luminile și își deschide porțile vizitatorilor.

Program:

În intervalul orar 9°° – 24°°, vizitarea gratuită a expozițiilor de bază din cadrul Secțiilor de Artă Contemporană „Ion Popescu-Negreni” și de Istorie şi Cultură a oraşului Slatina.

În cadrul Secției de Etnografie pot fi vizitate expozițiile temporare:

– „Simboluri creștine în arta populară din Olt”

– „Pământ și foc”- expoziție cu vânzare de ceramică de inspirație cucuteniană

– „Casa tradițională – reper identitar”

În intervalul orar 17°° – 22°°, ateliere de creație:

  • Modelaj în lut
  • Pictură pe sticlă
  • Confecționat păpuși din materiale textile, având ca partener Colegiul Național „Radu Greceanu”.

La galeria „ARTIS”  a muzeului, în intervalul orar 17°° – 24°° poate fi vizitată expoziția de pictură „Călătorie inițiatică” semnată de artistul Florin Mocanu. Ora de intrare a ultimului vizitator este 24°°.

Lasă un răspuns