Olt: În 6 luni, unii elevi au reușit să distrugă tabletele

tablete

Mai este puțin și cursurile școlare se încheie. Conducerile unităților de învățământ se pregătesc să strângă manualele, dar și tabletele, acolo unde au fost alocate de la minister.

După 6 luni de la distribuirea tabletelor, mulți director se văd nevoiți acum să anunțe Inspectoratul Școlar că unele deja sunt distruse sau au fost înapoiate fără cartele.

Unii părinți sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să înapoieze dispozitivele, deși în timpul vacanței ele nu pot fi folosite. Mai mult, în contractul de comodat semnat de ei, scrie clar că dispozitivul se înapoiază iar în caz de deteriorare sau distrugere va fi plătit.

Reprezentanții ISJ Olt susțin că tabletele au fost repartizate de către unitățile de învățământ în baza unui contract de comodat pe durata acestui an școlar, cu posibilitatea de prelungire până la finalizarea studiilor elevului din unitate de învățământ. Având în vedere faptul că anul școlar se va încheia în curând, directorii o să procedeze la primirea dispozitivelor electronice, urmând ca acestea să fie repartizare, din nou, către beneficiari, la începerea anului școlar 2021-2022.

Potrivit mai multor surse din școli, se pare că, la finalizarea procesului de strângere a tabletelor multe dintre acestea vor fi casate. Așa că din 3360 de tablete distribuite, multe nu vor mai ajunge la elevi.

Lasă un răspuns