Platformă comunală pentru gunoiul de grajd, recepționată în Brastavățu

grajd

O nouă platformă comunală pentru gunoiul de grajd a fost finalizată şi recepţionată, joi, 10 iunie, în comuna Brastavățu.

Investiţia a fost finanţată prin proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, implementat de MMAP, iar fondurile provin de la Guvernul României, dintr-un împrumut de la Banca Mondială, cu scopul îndeplinirii de către ţara noastră a cerinţelor Directivei Nitraţi.

 Primarul comunei Brastavățu, Constantin Constantin-Cici, a făcut astăzi recepția ,, Platformei pentru colectarea și managementul gunoiului de grajd:”Proiectul finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Banca Mondială-pune la dispoziția brastavicenilor un spațiu corespunzator pentru depozitarea gunoiului de grajd. Acest proiect privind controlul poluării cu nutrienti , va contribui la scăderea gradului de poluare a terenurilor și a surselor de apă schimbând în bine condițiile de viață ale locuitorilor comunei noastre. Finalizarea acestui proiect coincide cu lansarea , , Proiectului de Reabilitare a Dispensarului Uman Brastavățu; alt proiect esențial pentru calitatea vieții locuitorilor din Brastavățu”.

Pentru construcţia noii platforme, investiţia a fost suportată în proporţie de aproximativ 95% de către MMAP, în timp ce contribuţia locală a comunei Brastavățu a fost de circa 5% şi a constat în contravaloarea serviciilor de proiectare. Investiţia urmează să fie exploatată de către UAT şi monitorizată de Ministerul Mediului, pe toată durata de viaţă a acesteia.

Comuna Brastavățu este a patra din judeţul Olt care beneficiază de investiţii prin proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, după Fărcaşele ,Traian și Dobrun.

Lasă un răspuns