Priseaca, comuna unde eroi sunt celebrați

Ziua Eroilor, celebrată de sărbătoarea Înălţarea Domnului, a fost marcată în întreaga ţară prin ceremonii militare şi religioase care s-au desfăşurat la monumentele închinate eroilor neamului, iar în toate lăcaşele de cult au avut loc slujbe de pomenire şi s-au tras clopotele la ora 12,00. La Priseaca noua conducere din primărie, edilul Ion Ioniță împreună cu viceprimarul Cătălin Drugă au decis ca, în acest an, principalul eveniment dedicat Zilei Eroilor să aibă loc în fața primăriei acolo unde este și monumentul eroilor.

După intonarea Imnului Naţional al Românei, a avut loc oficierea serviciului religios urmată de un moment în care edilul a ținut un discurs emoționant. La final, au fost depuse coroane de flori, iar cei prezenţi au asistat la un scurt moment artistic oferit de elevii înscriși la Școala Generală din Priseaca.

„În fiecare an, cu toţii, să aducem un pios omagiu celor care de-a lungul istoriei noastre şi-au dat viaţa pentru ca ţara noastră să fie în hotarele actuale. Ne înclinăm cu respect în faţa tuturor acelora care au luptat de-a lungul secolelor pentru libertate, unitate naţională şi integritate teritorială. Întâlnirea de astăzi este una în semn de respect pentru eroii neamului. Este o sărbătoare naţională a tuturor eroilor, din toate timpurile, a ținut să transmită Ion Ioniță edilul comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura