Șapte șoferi au fost găsiți băuți, în 24 de ore

trafic

Oltenii au sărbătorit în mini-vacanța de Crăciun cu mult alcool. Nici șoferii nu s-au abținut, ba mai mult s-au urcat nestingheriți la volan după ce au consumat mai multe pahare cu alcool. Așa se face că doar într-o zi polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au depistat mai mulți șoferi în avansată de ebrietate.

„Cu ocazia minivacanței de Rusalii, polițiștii rutieri au constatat nouă infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice în doar 24 de ore, șapte fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și  două pentru conducere fără permis”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Doi dintre conducătorii auto care s-au ales cu dosar penal pentru consum de alcool aveau alcoolemie de peste 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, pe raza orașului Balș, a fost depistat un bărbat de 28 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,78 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, în comuna Vișina, a fost prins în trafic un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,68 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.   

Polițiștii rutieri au întocmit dosare penale, în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot sâmbătă, dar în municipiul Caracal, a fost depistat un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns