Andreea Dinu- o vedetă populară

dinu

O olteancă de 19 ani a fost desemnată câștigătoarea sezonului 6 al emisiunii ”O vedetă populară”. Andreea Dinu este din Romanați, Olt și a reușit să impresioneze juriul emisiunii de la TVR 1 și să își surclaseze adversarele.

Olteanca visa să urmeze Conservatorul, în București. Pandemia și toată situația creată în ultimul an au determinat-o, însă, să se răzgândească. A căutat o facultate tehnică, mai de viitor, spunea ea, iar acum este studentă la Facultatea de inginerie medicală, un domeniu care se ocupă de aparatura din spitale. Andreea cântă de la 16 ani. A început cu nea Dorel Langă, de la ansamblul din sat. Mama și bunica, iubitoare de folclor, i-au fost mereu alături, iar tatăl a sprijinit-o de departe. E plecat de 10 ani să muncească în străinătate.

La „Vedeta populară”, Andreea a reușit să cucerească inimile publicului și să obțină voturile juriului de la prima ediție, în care am văzut-o în duet cu Georgeta Chițoran, un model pentru tânăra generație de artiști. În Semifinală, Andreea a optat pentru o piesă din folclorul bulgăresc și o melodie dintr-un obicei reprezentativ zonei sale, „Cântecul bradului”. Talentul și pasiunea tinerei pentru tradiții și folclor le-a demonstrat și în Finala din 20 iunie, când a ales să interpreteze o piesă din repertoriul lui Gabi Luncă, în care a simțit că se regăsește, „Spune, spune, pui de corb” și a încheiat cu un cântec pe care îl iubește – „Dealu-i deal și valea-i vale”.

”A fost cea mai frumoasa experienta de pana acum! Nu imi inchipuiam vreodata ca Dumnezeu sa fie atat de ingaduitor cu mine, sa imi ofere aceste momente care imi vor marca intreaga viata! Mai mult decat atat, Dumnezeu mi-a scos in cale oameni carora nu le voi putea multumi vreodata pentru ajutorul acordat. Vreau sa multumesc aici doamnei profesor Mirela Duță, care s-a implicat peste masura in pregatirea mea, si pe care desi am mai necajit-o, vreau sa stie ca are toata pretuirea mea! De altfel, nu am cum sa nu vorbesc despre omul care m-a indreptat spre muzica populara, mi-a deschis aceasta portita si mi-a fost alaturi necontenit, acesta fiind nea Dorel Langa, asa cum mi-e mie drag sa-i spun. Va multumesc tuturor pentru sustinere! Seara frumoasa si sper ca v-am incantat cu aceste melodii pe care am incercat sa le interpretez cum am stiut eu mai bine, din tot sufletul!”, a declarat câștigătoare trofeului concursului tv ”O vedetă populară”.

Lasă un răspuns