Două primării din Olt au primit bani pentru locuințe sociale

locuinte

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat suma de 14.464.518,42 lei, în vederea decontării facturilor pentru 15 unități administrativ-teritoriale, care derulează proiecte de construcție de locuințe sociale .

Printre acestea se află și un oraș și o comună din Olt. În Colonești se constuiesc 50 de locuinte sociale iar bugetul alocat este de peste 900.000 de lei, iar în orașul de pe Dunăre, Corabia, vor fi date în folosință 38 de locuințe sociale, iar suma alocată de minister anul acesta este de 700.000 de lei.

„Realizarea locuințelor constituie un obiectiv major de interes național al administrației publice centrale și locale. Prin construcția de locuințe sociale dorim să dăm o speranță familiilor nevoiașe, dar, în același timp, facem un pas înainte în a aduce un echilibru social în cadrul comunităților locale. Încă de la începutul preluării mandatului ca ministru al dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, mi-am propus ca unul dintre obiectivele principale să fie reducerea disparităților sociale. De aceea, plățile efectuate vin în întâmpinarea atingerii acestui obiectiv”, a conchis ministrul Cseke Attila.

Proiectele se derulează în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt și Vrancea.

Lasă un răspuns