O soluție pentru deficitul de personal: Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței, inclusiv cu sprijin de la buget

eleviii

Numărul angajatorilor care apelează la elevi și studenți, pe perioada vacanțelor celor din urmă, primind și un stimulent financiar de la buget în acest scop, crește anual, conform datelor oficiale. Vara elevii și studenții îşi caută de lucru, pentru a câştiga un ban în plus în perioada vacanţei, iar cei mai mulţi se angajează la terase sau restaurante.

Angajatorii pot beneficia de stimulente de 250 de lei lunar pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei. Acest stimulent poate fi acordat pentru maximum 60 de zile, pentru fiecare persoană angajată. Studenţii pot munci cu normă întreagă, iar pentru elevii sub 18 ani, aflaţi în vacanţă, programul de lucru este de 6 ore pe zi.

”Pentru a încuraja încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei, AJOFM Olt le reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un ajutor financiar lunar, în valoare de 250 de lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student angajat. Suma ce reprezintă stimulentul se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru somaj, datorată de către angajator, pe care acesta este obligat să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru somaj. Stimulentul se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile.În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă  încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră cu normă întreagă”, a anunțat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Olt.

Lasă un răspuns