Aproape 300.000 de certificate digitale UE privind COVID au fost generate

covid

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a emis, în primele ore de la lansarea platformei, peste 100.000 de certificate digitale UE privind Covid, dintre care aproape 80.000 de certificate de vaccinare, a anunțat purtătorul de cuvânt al STS.

„A fot înregistrată o cerere foarte mare de generare a certificatelor, mai ales de la momentul lansării. Platforma a fost lansată la ora 8.10, iar acum sunt peste 100.000 de certificate generate. Practic după două ore de la lansare, la ora 10.10 am avut aproape 80.000 de certificate de vaccinare emise”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al STS, locotenent-colonel Cătălin Chirca.

Potrivit sursei citate, au fost emise peste 2.200 de certificate de testare și 2.100 de certificate de recuperare.

Portalul https://certificat-covid.gov.ro a fost lansat joi, 1 iulie, pe această platformă „cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID”.

Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

  •  certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022
  •  certificatele de testare 24 de ore pentru testul rapid și 72 de ore pentru testul PCR
  •  certificatele de vindecare 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Sars Cov-2 înregistrat în platforma informatică „Corona-Forms”.

Certificatele vor putea fi eliberate în format digital, iar pentru persoanele care nu au acces la acest format primăriile, direcțiile de evidență a populației și direcțiile de sănătate publică vor putea asista oamenii pentru eliberarea lor pe hârtie.

Sute de mii de români au accesat joi, în ziua lansării, portalul certificat-covid.gov.ro pentru a descărca certificatul digital COVID, ce facilitează călătoriile în țările Uniunii Europene.

Aproape 300.000 de certificate digitale UE au fost generate joi, până la acestă oră, prin intermediul portalului dedicat administrat de STS.  

Mai precis, este vorba despre 296.952 de certificate, din care:

  • 281.784 – se referă la persoane care au fost vaccinate;
  • 7.427 – se referă la persoane recuperate după boală;
  • 7.741 –  se referă la persoane testate.
  • sursa DIGI 24

Lasă un răspuns