CAS Olt: A intrat în vigoare noul contract cadru

cas-olt

Începând de luna aceasta serviciile medicale vor fi plătite diferit de stat. Noul contract-cadru dă posibilitatea medicilor de familie să crească numărul de consultaţii date la domiciliu. Mai exact se va deconta o consultaţie pe lună. Mai mult, cei care vor să se trateze în spitale private vor primi înaintea acordării serviciilor medicale, un deviz cu costurile, valabil 5 zile lucrătoare. Astfel, pacientul are posibilitatea în acest interval să caute şi alte oferte.

Noul contract cadru prevede mai multe servicii pe care le pot acorda medicii de familie, în cabinetele lor. Cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că medicii de familie pot acorda noi servicii, conform curriculei de pregătire, pentru pacienții din listele proprii.

”Conform noului Contract-cadru, începând cu 1 iulie 2021 medicii de familie pot acorda noi servicii, conform curriculei de pregătire, pentru pacienții din listele proprii: spirometrie, măsurarea ambulatorie a tensiunii arteriale timp de 24 de ore, măsurarea indicelui de presiune gleznă – braț, efectuare și interpretare EKG pentru monitorizarea bolilor cardiovasculare confirmate. De asemenea, a crescut numărul consultațiilor la domiciliu acordate de medicul de familie pentru un asigurat înscris pe lista proprie. Astfel, de la 1 iulie se decontează o consultație la domiciliu pe lună pentru toate tipurile de afecțiuni cronice/asigurat (în prezent se decontează maximum patru consultații/an pentru bolile cronice). Totodată, a fost introdusă o nouă consultație la domiciliu pentru urmărirea lăuzei la 4 săptămâni de la naștere, în plus față de consultația la domiciliu de care aceasta beneficiază la externarea din maternitate. Printre noile reglementări se numără și asigurarea unui pachet de prevenție comprehensiv pentru adultul asimptomatic cu vârsta de peste 40 de ani, care prevede până la trei consultații pentru evaluarea riscului, intervenția asupra factorilor și obiceiurilor de viață care determină riscurile, precum și monitorizarea pacienților. Pentru a asigura accesul la investigațiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultațiilor de prevenție, acestea pot fi efectuate de furnizori aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate și peste valoarea de contract. Pacienții cu afecțiuni cronice pot beneficia în continuare de consultații la distanță acordate de medicii de familie și de medicii de alte specialități din ambulatoriul clinic”,a declarat purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanța Florea.

Pacienții cu afecțiuni cronice pot beneficia în continuare de consultații la distanță acordate de medicii de familie și de medicii de alte specialități din ambulatoriul clinic. De asemenea, terapiile psihiatrice și serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog și logoped pot fi acordate și la distanță.

Lasă un răspuns