METEO: Sunt așteptate ploi cu caracter torențial și descărcări electrice

meteooo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 3 iulie 2021. Vremea va fi în general instabilă și sunt așteptate perioade cu averse și descărcări electrice în vestul, nordul, centrul și sud-estul României.

Vremea se va menține în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe parcursul zilei în vestul, nordul, centrul și sud-estul țării, precum și la munte și pe arii restrânse în rest, prin perioade cu averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar îndeosebi în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Noaptea, cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare la munte și în sud-vest, dar și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în nord-vest și 30 de grade, izolat în sud-sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Prognoza meteo București

Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi relativ normală termic și în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și trecător,mai ales ziua, vor fi averse, descărcări electrice, condiții de grindină. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi de 25 … 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 19 și 21 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 21 … 23 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei, când se vor semnala averse, descărcări electrice și posibil grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări la altitudini mari, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Valorile termice nu vor varia semnificativ față de ziua anterioară.

Sursa Observator news

Lasă un răspuns