Un preot din Slatina a împărțit mănăstirilor și căminelor de bătrâni tone de legume donate de fermieri

gradinari

În ultimele săptămâni pe câmpuri apar munți de castraveți pe carelegumicultorii nu mai au cui să îi vândă sau să îi depoziteze. Cei mai mulți au încercat să îi doneze unor mănăstiri , dar au fost refuzați. Alții au lansat pe rețele de socializare inivitația de a veni oamenii să îi ia gratis, dar se pare că nimmeni nu îi vrea.

O singură persoană, un preot, a venit și a încărcat legumele pentru a le duce la mai multe lăcașuri de cult și cămine de bătrâni.

Când a auzit că micii fermieri, legumicultori, nu au unde să-și mai vândă surplusul din producția de castraveți și dovlecei și că legumele ajung să putrezească aruncate pe câmp, un preot din Slatina a împrumutat o camionetă, a încărcat două tone de castraveți și o tonă de dovlecei și le-a împărțit la trei mănăstiri.

În ciuda căldurii năucitoare, preotul și preoteasa au încărcat  în camionetă tonele de legume din Grădinari, Olt, și le-au împărțit la trei mănăstiri din județul Argeș, lăcașe de cult de unde legumele pot să ajungă la familii nevoiașe.

„Preotul este din Slatina, de la parohia Mamura, în care sunt două localități, Grădinari și Strejești, două sate apropiate. Când a auzit că legumicultorii sunt forțați să arunce castraveții, preotul s-a implicat imediat. I-am spus: părinte, nu pot să vă ajut la încărcat, nu vin toți oamenii la lucru, e foarte cald, sunt dat peste cap, nu am cu ce să vă ajut, dacă puteți să luați un enoriaș, cu cineva să încărcați și dacă aveți unde să-i duceți, îi luați pe toți.

A împrumutat o camionetă din Slatina, de la un vecin, a venit și a încărcat legumele și le-a dus la trei mănăstiri din județul Argeș, care fac preparate sau împart legumele mai departe. Din ce știu, și mănăstirea Clocociov, unde am mai donat dovlecei și castraveți, a împărțit mai departe.A vorbit și cu un cămin de bătrâni, ieri a ajuns târziu, ultima locație mi-a transmis-o pe la ora 22, dar, probabil, legumele vor fi distribuite de la una dintre mănăstiri și către căminul de bătrâni. Părintele nu mi-a dat mai multe detalii, a spus că este o misiune duhovnicească și nu vrea să se laude. Acum, am vorbit cu el prin mesaje și mi-a spus că face asta des, dar nu vrea să se laude. Este un preot foarte implicat. Este al cincilea preot pe care-l știu aici, dar ceilalți nu erau așa”, a declarat fermierul din Grădinari, Mihai Chesnoiu.

Lasă un răspuns