Marius Perianu, slătineanul care a adus României LOCUL I, la Balcaniada de Matematică

balc

Un slătinean, membru al echipei care a reprezentat țara la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, a reușit o nouă performanță.

Marius Perioanu, unul dintre coordonatorii echipei de matematicieni juniori care au participat zilele acestea la Balcaniada de matematică din Republica Moldova a anunțat că România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

matematica Marius Perianu, slătineanul care a adus României LOCUL I, la Balcaniada de Matematică

”Locul I în clasamentul pe națiuni, la mare distanță de următoarele clasate, trei medalii de aur (una cu punctaj maxim) și trei medalii de argint (dintre care două la 1p distanță de aur) pentru România la a 25-a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori, găzduită virtual de Republica Moldova”, a anunțat profesorul de matematică de la Colegiul Național ‘Ion Minulescu’.

Cei 6 campioni sunt: Ionuț Gabriel Stan (medalie de aur cu punctaj maxim), Elisa Ipate (medalie de aur), Emanuel Mazăre (medaliea de aur), David Ghibu (medalie de argint), Radu-Ionuț Stoleriu (medalie de argint) și Andrei Vila (medalie de argint). Din păcate anul acesta Oltul nu a anut reprezentanți în echipa Romaniei

”Felicitări elevilor și familiilor acestora! În egală măsură, se cuvin felicitări profesorilor pregătitori și școlilor din care provin elevii! Mulțumesc Societății de Științe Matematice din România, colegilor din echipa de coordonare a lotului de juniori (Cristian Mangra – deputy leader, Cristian Lazăr și Dănuț Aramă – observatori) și Colegiului Național „Tudor Vianu” din București (gazda noastră la barajele finale de selecție a lotului și centru național pentru JBMO 2021).”, a completat Perianu.

Marius Perianu este unul dintre cei mai buni profesori de matematică din țară și autor al multor manuale și culegeri de matematică.

În anul 2017, Marius Perianu , împreună cu Cătălin Stănică și Ștefan Smărândoiu, ambii dascăli cu o vastă experiență și rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade, au conceput primul manual european: “Matematică. Clasa a V-a”. Cartea a fost o premieră în matematica de gimnaziu din România, fiind un manual care a câștigat licitația organizată la acest moment de Ministerul Educației, atât prin abordarea didactică, cât și prin prezentarea grafică.

Profesorul slătinean are în palmares multe olimpiade naționale și internaționale cu elevii pregătiți de el, de altfel este secretar al Filialei Olt al Societății de Științe Matematice, a primit Diploma de Excelență din partea Guvernului româniei, și a face parte din grupul de lucru pentru elaborarea subiectelor de la bacalaureat și Evaluarea Națională.

Lasă un răspuns