Ludovic Orban: ”Nu cred că există filială Județeană în care eu să fi fost de mai multe ori, decât în cea de la Olt”

214600820_293113795941143_1341942046226929119_n

În cursul zilei de vineri a avut loc Comitetul Județean de Coordonare al PNL Olt, ocazie cu care președintele partidului, Ludovic Orban, a fost prezent la Slatina. Invitatul special de la București a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Liviu Voiculescu și a organizației PNL Olt:

”Salut victoria din organizația PNL Olt și îl felicit pe Liviu Voiculescu pentru votul de încredere primit. Nu cred că există filială Județeană în care eu să fi fost de mai multe ori, decât in cea de la Olt.

De multe ori îmi vine să-i invit pe colegii mei, din anumite filiale din Ardeal, care își fac campanie prin adunări publice, să vină să facă campanie în Județul Olt, să vadă de câte ori trebuie să treci pe la poarta unui om, ca să fii cât de cât convins că te votează. Aș vrea să-i văd cum ar rezista amenințărilor, presiunii, terorii permanente pe care au avut-o, în general, baronii PSD în județele din Oltenia și din Sudul României.

Pentru a câștiga un vot în Olt, în Dolj, în Gorj, în județele din sud, trebuie să muncești de trei ori, de cinci ori, poate de șapte ori mai mult decât ca să câștigi un vot în filialele din Ardeal.

Am încercat, încă de la începutul acestei campanii, în care m-am trezit cu un competitor la care nu m-am așteptat, să nu răspund la orice fel de atac din partea colegilor mei și să evit să dau vreo declarație prin care să creez vreun prejudiciu de imagine Partidului Național Liberal. Așa voi fi și de acum înainte, iar dacă este cineva care să garanteze unitatea Partidului Național Liberal, acela sunt eu. Pentru mine nu există delictul de opinie, pentru mine, membrii PNL trebuie apreciați, respectați și susținuți, în funcție de munca lor, de efortul lor, de rezultatele pe care le au, în funcție de calitatea lor umană, de caracterul lor și în funcție de ceea ce dau bun, atât pentru partid cât și pentru comunitățile locale și pentru România. La Congresul trecut, eu nu am eliminat colegi care l-au susținut pe contracandidatul meu de atunci, Cristian Bușoi. Dimpotrivă, în echipa de conducere a PNL au intrat Cristian Bușoi, imediat ce s-a vacantat un post de vicepreședinte, iar apoi a fost susținut pentru un nou mandat la Parlamentul European. Nimeni nu va avea de suferit de pe urma faptului că l-a sprijinit pe Florin Cîțu, după ce voi câștiga alegerile pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal dar, cu o singură condiție: să nu facă rău colegilor lor de partid care mă sprijină în această competiție electorală!

Aceasta este condiția și spun asta pentru că nu cred că este normal ca membrii ai Partidului Național Liberal să fie dați afară din funcții, așa cum se întâmpla când la putere era PSD. Nu este normal să avem colegi în PNL care să fie dați afară doar pentru faptul că susțin candidatura mea. Atrag atenția că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative, pentru a reprima colegi care îmi susțin candidatura. Garantez că după 25 septembrie Partidul Național Liberal va fi și mai puternic și mai apropiat de oameni, și va asigura o guvernare și mai bună pentru români.” a declarat Orban.

Lasă un răspuns