Podul de peste Olteț care leagă Dobrun de Șopârlița a fost finalizat

pod dobrun

A fost finalizate lucrările la podul rutier din beton armat peste râul Olteț, parte din Drumul Comunal 10, care leagă comuna Dobrun și comuna Șopârlița, un pod care face ca drumul de acces dinspre centrul județului Olt în localitatea Dobrun să fie scurtat cu aproape 25 de kilometri.

Lucrările au început în martie 2019, iar la finalul săptămânii a avut loc recepţia pentru obiectivul de investiţie ,,Construcție pod din beton armat peste râul Olteț, între satul Dobrun și Șoparlița.” Investiția a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar acest pod scurtează cu aproape 25 de kilometri calea de acces în Dobrun, dinspre centrul județului.

Din punct de vedere tehnic, dar și conform contractului de finanțare, valoarea acestui pod ajunge la 10,4 milioane, și este prevăzut cu stâlpi de susținere, inclusiv la mijlocul construcției, în total fiind 30 de piloni, iar traversele și grinzile respective au o lungime de 33 de metri, dintr-un pilon în altul. Sunt 4 intervale din acestea, ceea ce face ca rezistența podului să fie mult mai bună. Grinzile sunt turnate și testate, astfel încât pe noul pod ce  leagă comunele Dobrun și Șopârlița să se poată circula în cea mai bună siguranță, inclusiv acele mijloace de transport de mare greutate, de până la 50 de tone.

Realizarea construcției podului peste Olteț a fost posibilă cu sprijinul acordat de economistul Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, inginerul Paul Stănescu, senator al Partidului Social Democrat Olt și fost ministru al Dezvoltării. „Ambii au dat curs solicitărilor locuitorilor comunele Dobrun și Șopârlița, precum și a celor din localitățule învecinate, în urma stabilirii necesităţii şi oportunităţii rezultate din analiza tehnico-economică a obiectivului de investiţii şi a importanţei sociale a locuitorilor tuturor satelor din zonă”, arată reprezentanții administrației publice locale din Dobrun.

Edilul comun Dobrun și-a exprimat, totodată, mulţumirea tuturor celor care au susţinut realizarea acestei, în mod deosebit lui Cristinel Neagu, fost primar al comunei Șopârlița, membrilor Consiliului Local Şopârliţa, membrilor Consiliului Local Dobrun, precum şi întregului aparat tehnico-administrativ al Primăriei Dobrun. Iar la recepția lucrărilor a luat parte inclusiv Dumitru Dănuț Matei, primarul comunei Pârșcoveni, localitate învecinată cu Dobrun.

Podul rutier are o lungime de 143 de metri și o deschidere de 8,5 metri, valoare totală a investiției fiind de aproximativ 10 milioane de lei. 

Lasă un răspuns