Mirea: România printre ultimele patru țări care au depus PNRR

mirea s

Dacă unele țări au început să primescă banii pentru redresarea economiei după criza pandemică, România mai are mult de așteptat. Din nou suntem la coata clasamentului, fiind printre ultimele patru țări care au depus planul de redesare.

Parlamentaru oltean Siminica Mirea susțibe că acest lucru va duce la implementarea PNRR mai tărziu. Această întârziere va genera efecte în economia țării.

”România se situează în rândul ultimelor patru țări europene care au depus planul și le vor avea acceptate abia în toamnă. Conform Comisiei Europene, 16 planuri au fost aprobate, iar alte patru vor fi avizate pana la finalul acestei luni. Se confirmă încă o dată faptul că planurile puteau fi finalizate, dacă exista munca, interes și asumare. Alături de această întârziere, vor fi generate o serie de efecte negative, precum: implementarea PNRR se va face mult mai târziu decât alte țări din Uniunea Europeană, având drept risc imposibilitatea de a cheltui banii până în 2026; lipsa unui mecanism de implementare FUNCȚIONAL; dificultăți în cheltuirea avansului de 13%- risc de risipa pe hârtii, salarii și consultanți. Din nefericire, lucrurile nu se îndreaptă în direcția bună, iar efectele generate ulterior vor fi amplificate în lipsa interesului și a priceperii”,a spus Mirea

Lasă un răspuns