Primarul vrea amenzi DRACONICE pentru locuitorii care murdăresc străzile

strazi cu gunoaie

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea (PSD), a anunţat că le va propune consilierilor locali să adopte un proiect de hotărâre care prevede majorarea de douăzeci de ori a amenzilor pentru cei care murdăresc spaţiul public sau distrug bunuri.

Edilul a solicitat şi sprijinul cetăţenilor pentru descurajarea celor care nu păstrează curăţenia sau provoacă distrugeri.

„Trebuie să luăm şi atitudine dacă îi vedem că fac lucrul ăsta, până să-i amendăm. Dacă opinia publică ar fi mult mai fermă, atunci poate am putea să facem ceva”, a mai spus Gentea.

Noua toaletă publică din Piaţa Primăriei, investiţie care a costat 400.000 de euro, a fost afectată, recent, în urma unui act de vandalism.

„Analizând situaţia apărută, rezultă că aceasta a fost cauzată de rotirea şi îndreptarea greşită a tuturor aspersoarelor de la sistemul de irigaţie din jurul WC-ului spre intrarea în grupul sanitar, de către persoane turbulente, în timpul nopţii. Acestea au stropit toată noaptea pereţii interiori ai rampei de acces, fapt ce a dus la udarea în exces a gletului, la crearea unei umidităţi a pereţilor de 44%, ceea ce a dus la producerea de exfolieri şi fisuri”, informa Primăria Piteşti pe 8 iulie.

Deoarece lucrarea este încă în garanţie, problemele create au fost remediate de constructor.

„Informăm cetăţenii rău intenţionaţi că zona este supravegheată video 24h/24h şi că aceste acte de vandalism au fost surprinse de camerele video şi vor duce la identificarea unor astfel de persoane”, mai precizau reprezentanţii administraţiei locale.

Lasă un răspuns