Admitere liceu 2021. Elevii au cinci zile la dispoziţie să decidă unde vor să înveţe

ceu

S-a dat startul înscrierilor la liceu! Elevii au cinci zile la dispoziţie să decidă unde vor să înveţe. Ar putea fi însă ultimul an în care admiterea se face pe baza notei de la Evaluarea Naţională. Proiectul preşedintelui Klaus Iohannis, România Educată, propune examene separate, pentru fiecare şcoală de prestigiu în parte.

Foarte mare atenţie la liceele de top din Bucureşti, după profil şi după şansele pe care le aveţi să intrați. Cât mai multe coduri!”

Această este prima condiţie pentru că elevii să între la liceul mult dorit. Trebuie să se gândească foarte bine, în funcţie de mediile de anul trecut, unde au şanse mai mari.Elevă: E destul de riscant, trebuie să vii de acasă pregătit cu codurile, trebuie să transcrii și să fii atent. Poți să rămâi pe lângă.

De anul viitor însă, ar putea să se confrunte cu alte probleme. Examene separate pentru fiecare liceu, dincolo de Evaluarea Națională. E propunerea din proiectul preşedintelui, România Educată, contestată de cei mai mulți elevi și părinți.

Elevă: Nu cred că ar funcționa pt că unii copii ar rămâne pe afară și opțiunile ar fi limitate. Mai bine că am dat anul asta și că am scăpat!

Iulian Cristache, Federaţia Părinţilor: Se va crea o discrepanță majoră între copiii din mediul rural și mediul urban, chiar și cei din mediul urban care nu vor avea posibilităţi financiare să asigure meditații cu profesorii de la aceste colegii.

Anul trecut, liceele de top din București au avut specializări la care ultima medie de admitere a fost 9,98. Orice eroare de pe fişă de înscriere poate duce la o repartizare nedorită a copilului la liceu. Elevii mai au însă timp să se gândească alături de parntii lor pentru că perioada de înscrieri durează până în dată de 22 iulie. Dar ce contează în alegeri, de fapt, pentru adolescenţi, dincolo de note sunt:

Elev: Anturajul, profesorii şi cât timp liber o să mai avem după. Am auzit la alte licee că nu o să am timp și că trebuie să fac foarte multe meditații.

Dacă la oraș bătălia se dă în funcţie de prestigiul liceului, în mediul rural contează mai mult distanţa faţă de casă.Elevii vor află dacă au fost admişi la liceul dorit pe 24 iulie. Cei care nu vor fi acceptaţi acum, mai au o şansă în perioada 29 iulie-5 august.

sursa Observatornews

Lasă un răspuns