VALUL PATRU AL PANDEMIEI, TOT MAI APROAPE!

covid

Varianta Delta a coronavirusului se răspândește în tot mai multe țări, iar potrivit specialiștilor există riscul ca în scurt timp să fie tulpina predominantă. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că această tulpină va începe să se extindă și în România în scurt timp.

Pe baza informațiilor oferite de INSP și a lucrurilor ce s-au întâmplat în alte țări, Andrei Baciu a declarat că în câteva săptămâni România s-ar putea confrunt cu valul patru al epidemiei, în care predominată o să fie varianta Delta a coronavirusului.

„Estimăm că avem în România o fereastră de oportunitate de câteva săptămâni în care putem să accelerăm pregătirile, să ne găsească apariția unui eventual val 4 cât mai pregătiți cu putință.Mai sunt câteva săptămâni, inclusiv pe estimările și pe predicțiile pe care le avem de la INSP și dacă ne uităm în alte părți.

Spre exemplu, în UK, la începutul lunii mai erau foarte puține cazuri cu această variantă Delta și a ajuns în mai puțin de două luni să câștige foarte mult teren și să ducă la amplificarea numărului de cazuri. Deci, vorbim de 6-7-8 săptămâni în care am putea să nu avem probleme din cauza variantei Delta, dacă ne uităm și la ce se întâmplă în alte părți la nivel european. Vedem Anglia, Portugalia, Spania”, a declarat  secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, la Digi24.

Lasă un răspuns