Trei cursuri organizate în august, prin AJOFM Olt

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

În luna august AJOFM Olt organizează trei programe de formare profesionale în meserii precum contabil, lucrător în comerț și femeie de serviciu. Cursurile se adresează unui număr de 42 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției de Șomaj Olt, Elena Iordache, serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru șomerii indemnizați și neindemnizați înregistrați în evidențele instituției, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe suportând contravaloarea lor.

Conform aceleași surse, de la începutul anului au fost 237 de persoane care au luat parte la cursurile organizate prin intermediul agenției, dar și a Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Dolj. În urma absolvirii acestora au fost și 49 de persoane care au reușit să se încadreze în muncă în perioada 1 ianuarie – 30 iunie.

Principalele meserii sau ocupații, în funcție de numărul de participanți pentru care s-au desfășurat programele de formare profesionale gratuite pentru șomeri sunt electrician întreținere și reparații, frizer, operator introducere, validare și procesare date, îngrijitor copii, contabil, inspector securitate și sănătate în muncă, infirmieră, barman, manichiurist-pedichiurist, îngrijitor spații verzi, femeie de serviciu și inspector resurse umane.

Lasă un răspuns