Oltenii vor primi produse de igienă și alimentare de la UE

produse-de-igiena

Începând de săptămâna viitoare, timp de două săptămâni, în Olt vor fi recepționate produsele de igienă și produsele alimentare din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), program derulat prin intermediul Guvernului României, sub coordonarea Instituției Prefectului. Aceste produse vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la locația depozitelor stabilite de fiecare unitate administrativ-teritorială, cu sprijinul Prefecturii, urmând ca, în termen de 45 de zile de la recepție, acestea să fie distribuite către beneficiarii finali. Sunt aproape 32.000 de beneficiari olteni care vor primi atât pachete cu alimente, cât și pachete cu produse de igienă.

Potrivit Prefecturii Olt, numărul pachetelor ce vor fi recepționate pe fiecare categorie de produs este de 31.806, conținând produse de igienă – pastă de dinți, detergenți, săpun lichid, periuțe de dinți și produse alimentare – făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, pateu de ficat și compot de fructe.

„Beneficiarii finali sunt: a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. Acordarea de sprijin categoriilor de persoane prevăzute la ultima literă se realizează numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă și alimente după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la primele două litere”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Olt.

Potrivit autorităților ridicarea ajutoarelor se face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire a pachetului cu produse de către beneficiarii finali.

Lasă un răspuns