S-a finalizat licitația pentru tronsonul 4 al DX Craiva-Slatina-Pitești

dx

La finalul săptămânii trecute a fost desemnat și constructorul pentru tronsonul 4 al Drumului Expresc Craiova-Slatina-Pitești.

Constructorul băcăuan Dorinel Umbrărescu a fost desemnat a treia oară câștigător al licitației pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, lung de 31 de kilometri.

Luna trecută, Compania de Drumuri a fost obligată să reevalueze oferta chinezilor de la China Railway, în urma unei decizii a Curții de Apel București. De asemenea, instanța i-a obligat pe chinezi să-i achite lui Umbrărescu 5.000 lei cheltuieli de judecată.  Și chiar dacă era declarată admisibilă oferta chinezilor, tot grupul UMB ar fi câștigat contractul, pentru că oferta sa se situa pe primul loc, apreciau atunci pasionații de infrastructură.

Pe 24 februarie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat din nou câștigătorul licitației pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Este vorba de firmele lui Dorinel Umbrărescu, care construiesc și tronsoanele 2 și 3 ale aceluiași drum de mare viteză. Dorinel Umbrărescu fusese declarat câștigător al licitației pentru acest tronson și anul trecut, însă rezultatul a fost contestat iar Curtea de Apel București a dispus reevaluarea ofertelor.

”Ziua de vineri aduce o veste bună pentru infrastructura rutieră: s-a anunțat câștigătorul pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești vorbim despre un antreprenor român serios care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, însă, așa cum ne-a obișnuit până acum, există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, aanun’at pe pagina sa de socializare Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km. Construcția acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

DX12 Craiova-Pitești (121 km) este unul dintre principalele obiective la capitolul transport rutier, aflat în programul de guvernare. Anul acesta, Guvernul alocă peste 760 de milioane de lei pentru acest proiect.

Lasă un răspuns