Fermierii se revoltă. Uniunea Salvăm Țăranul Român îi cheamă pe fermieri în stradă

revolta

Sătui sa fie mințiți, să își vadă munca aruncată la gunoi sau să fie ignorați, fermierii din Olt, dar și din alte județe se revoltă.

Uniunea Salvăm Țăramul Român cheamă fermierii români să iasă în stradă pentru a protesta față de indiferența guvernului în privința problemelor cu care se confruntă agricultura românască.

„Din cauza indiferenței, nepăsării guvernului față de criza și problemele agriculturii românești din toate sectoarele, a toleranței jafului alimentar, ce încurajează fenomenul, a lipsei de măsuri urgente ce se impun în domeniul alimentar și de susținere a producției agricole, suntem nevoiți să începem pregătirile pentru un AMPLU PROTEST STRADAL. Așteptăm lângă noi toate zonele țării, toate sectoarele agricole, problemele noastre sunt comune și de interes național!”, se spune în apelul lansat către fermieri de Uniunea Salvăm Țăramul Român.

Printre nemulțumirile profunde ale fermierilor se numără practicile comerciale neloiale, lipsa trasabilității produselor, prețurile derizorii la produsele agricole, de natură să genereze pierderi substanțiale producătorilor agricoli, lipsa măsurilor de natură să protejeze producătorii autohtoni, dar și promisiunile neonorate în privința despăgubirilor pentru pabubele culturilor înființate în primăvara anului 2020 care au fost afectate de seceta pedoclimatică, pentru care nu vor fi fonduri nici anul acesta, după cum reiese din draftul rectificării bugetare ieșit la iveală zilele acestea.

Lasă un răspuns