Doi olteni au ajuns după gratii după ce au răpit o tânără din Dolj

rapire

Doi olteni din Drăgănești Olt au fost arestați sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie. Cu trei zile în urmă, cei doi au luat cu forța de pe stradă o tânără de 28 de ani, din comuna Șimnicu de Sus, județul Dolj, care în urma cercetărilor efectuate de polițiștii doljeni era chiar soția unuia dintre cei doi olteni.

Tânăra răpită a fost plimbată prim mai multe localități, inclusiv prin municipiul Slatina, județul Olt

„La data de 9 august, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că o persoană a fost luată cu forța de pe stradă. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii, care din primele verificări au stabilit faptul că persoana în cauză este o tânără de 28 de ani, din comuna Șimnicu de Sus, care în timp ce se afla pe stradă ar fi fost împinsă într-un autoturism, care ulterior și-a continuat deplasarea într-o direcție necunoscută. În urma activităților complexe desfășurate de polițiști, cu sprijinul unor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, tânăra în cauză a fost localizată pe raza municipiului Slatina, împreună cu un bărbat de 31 de ani și un tânăr de 22 de ani”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Răpitorii au fost conduși la sediul poliției pentru stabilirea situaţiei de fapt, în urma anchetei stabilindu-se că bărbatul de 31 de ani era chiar soțul persoanei luată cu forța de pe o stradă din localitatea doljeană Șimnicu de Sus.

„Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul de 31 de ani, din Drăgănești Olt, este soţul femeii în cauză, iar în seara zilei de 9 august, acesta împreună cu un tânăr de 22 de ani,  tot din Drăgăneşti, s-ar fi deplasat  cu un autoturism condus de cel din urmă pe raza comunei Șimnicu de Sus, de unde ar fi luat-o, împotriva voinței sale, pe tânăra în cauză, ulterior deplasându-se în municipiul Slatina”, a adăugat reprezentantul IPJ.

În urma probatoriului administrat de polițiștii doljeni, tinerii au fost reținuți marți pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj. În aceeași zi, cei doi olteni au fost prezentați instanței de judecată, magistrații Judecătoriei Craiova dispunând arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns