Expoziția „MUZEUL ȘI RESTAURATORUL”, la Muzeul Județean Olt

thumbnail

Marți, 17 august 2021, cu începere de la ora 14:00, Muzeul Județean Olt va găzdui vernisajul expoziției „MUZEUL ȘI RESTAURATORUL“.

Expoziția „MUZEUL ȘI RESTAURATORUL“ este demostrativă, rolul acesteia fiind acela de a arăta prin intermediul panourilor ilustrative importanța restauratorului în instituția de cultură numită Muzeu. Panourile prezintă imagini foto cu o mică parte din preocesul de conservare-restaurare la care este supus un bun cultural pentru ca acesta să fie expus într-o expoziție sau să fie păstrat în depozit și oferă specialiștilor și chiar publicului larg un reper al traseului parcurs de bunurile culturale care, de cele mai multe ori, sunt admirate în vitrinele muzeelor ca fiind obiecte solide, integre, stabile atât din punct de vedere chimic cât și structural.

Obiecte variate specifice restaurării lemnului și textilelor vor combina în spaţiul expoziţional, într-un mod complex şi inedit, mărturii/artefacte ale valorilor culturale româneşti cu eleganţa şi distincţia profesională a muncii de restaurator, aducând în fața vizitatorilor piese patrimoniale remarcabile. Expoziția cuprinde artefacte din secția de etnografie și artă a Muzelui Județean Olt.

Lasă un răspuns