E gata! Mașinile pe benzină și motorină sunt istorie

masini electrice

Mașinile viitorului vor fi electrice. Este mai mult decât o certitudine. Deși ideea sună bine în teorie, în practică există un obstacol imens: accesibilitatea acestor vehicule.

Săptămânal, un producător debutează cu un nou model electric sau vorbește despre planurile sale de a scăpa de motoarele cu combustibil fosil. Dar chiar și cele mai ieftine mașini electrice noi costă cu mult mai mult decât un model pe benzină echivalent. Dar asta nu schimbă faptul că achiziționarea unei mașini electrice poate deveni mai ieftină decât a fost vreodată. 

Acestea sunt cele mai ieftine zece modele de pe piață.

BMW i3

Se află în vânzare din 2013, în mare parte neschimbată, în afară de câteva mici modificări. Este o veste bună pentru cumpărătorii second hand, deoarece cele mai ieftine BMW-uri i3 pot fi găsite acum la prețul de aproximativ 11.500 dolari. Prin comparație, unul nou-nouț va costa 44.450 dolari, un preț foarte mare pentru o mașină atât de mică. Unul dintre principalele dezavantaje ale i3 este stilul său, care l-a făcut unul dintre cele mai urâte vehicule electrice produse vreodată.

VW e-Golf

VW e-Golf arată aproape identic cu fratele său alimentat cu combustibil fosil.  Cele mai ieftine modele se ridică în prezent la un preț de aproximativ 11.500 dolari, deși acest cost va varia considerabil chiar și între dealeri.

Kia Soul EV

Mașinile noi de la Kia și Hyundai SUNT printre cele mai bune pe acest segment. Mașinile lor oferă au un raport excelent calitate-preț, Kia Soul EV fiind cea mai ieftină ofertă de mașină electrică coreeană. The Soul a fost lansat inițial în SUA în 2014 și a continuat să fie disponibil până în 2020, când versiunea EV a fost distrusă. Puteți să plătiți în jur de 10.000 dolari pentru un exemplu ieftin.

Chevrolet Spark EV

A fost primul vehicul complet electric fabricat de companie, după eșecul EV1 din 1999. Este prea mic pentru a fi mult folosit de familii, dar pentru șoferii singuri este o soluție ieftină. Ar putea costa 7.500 dolari la second-hand.

Fiat 500e

Modelul 500 nu poate fi comparat cu nicio altă mașină electrică modernă. S-ar putea să nu fie pentru cei ahtiați de mașini mari, dar pentru suma de doar 7.000 de dolari e perfectă. În plus, sistemul de propulsie electric a fost dezvoltat de producătorul german Bosch, și nu de italieni.

Ford Transit Connect Electric

Produs între 2010 și 2012, principala problemă a Transit Connect Electric a fost lipsa autonomiei sale. Asta explică atât vânzările sale reduse. Aceste vehicule electrice pot fi cumpărate azi cu doar 7.000 de dolari. În plus, majoritatea celor vândute au fost configurate mai degrabă pentru marfă, decât pentru pasageri.

Ford Focus Electric

Poate fi găsit începând de la 6.500 DOLARI sau în jur. Nu este la fel de nepractic ca Transit, cu o autonomie mai ușor de gestionat de 120 km pentru modelele timpurii.

Mitsubishi i-MiEV

Chiar dacă costul ei începe de la doar 6.000 dolari, nu va dezamăgi. De asemenea, arată foarte bine, chiar și pentru un EV timpuriu, cu faruri încețoșate și o formă îngustă, în formă de capsulă cosmică.

Smart Fortwo E

Smarts este al doilea cel mai ieftin vehicul EV de pe piață, începând de la doar 6.000 de dolari. Pentru orașele europene cu străzi înguste este o mașină de nișă utilă, care se potrivește perfect electricității. 

Nissan Leaf

Probabil cel mai faimos dintre toate vehiculele electrice non-Tesla este Nissan Leaf, singura mașină electrică timpurie care a reușit să vândă în număr respectabil de exemplare. Nu este o mașină frumoasă și nici rapidă. Cele mai ieftine exemplare pot fi găsite pentru sub 5.000 dolari, deși nu au prea multă autonomie. 

Lasă un răspuns