După rectificarea bugetară, austeritatea continuă

cj-olt-sediu

După rectificarea bugetare de la nivel național, primările din Olt primesc suma de 6,6 milioane lei. Potrivit președintelui CJ, Marius Oprescu, sumele care vor fi repartizate ar urma să fie calculate printr-o formulă de la Finanțe, prin ordin de ministru.  

„La rectificarea bugetară, UAT-urile din județul Olt au primit șase milioane șase sute, sume care urmează, după o formulă de la Finanțe, prin ordin de ministru, să fie repartizate. Efectiv este o împărțeală după o formulă, nu știu exact cum vor arăta sumele, pentru că nu am văzut acel ordin de ministru, pentru că nu a apărut până în momentul de față”, a declarat Oprescu.

Nici în visterial CJ nu vor intra prea mulți bani.

” CJ Olt nu a primit bani la această rectificare bugetară, dar în afară de suma pentru drumurile județene și 800 de mii de lei pentru căminele de bătrâni, alte sume CJ Olt nu a primit. Asta a fost viziunea Guvernului pentru toată țara în ceea ce privește UAT-urile. Nu doar județul Olt a fost nedreptățit și, din păcate, nu au fost atenți la toate semnalele pe care le-au tras toate UAT-urile din țară, pentru că situația de la nivelul județului – comune, orașe, municipii este aceeași în toată țara, nu numai la noi. Să știți că și UAT-urile conduse de primari PNL au aceleași probleme ca și ale noastre. Noi ne întâlnim permanent în cadrul stucturilor asociative, toată lumea are aceleași probleme. Am făcut și o adresă scrisă, din păcate semnalele pe care le-am tras nu au fost auzite și asta a fost viziunea privind rectificarea bugetară”, a adăugat Marius Oprescu.

Lasă un răspuns