„Săptămâna Mobilității Europene”, la Caracal

campanie

Între 16 – 22 septembrie, Primăria Municipiului Caracal organizează „Săptămâna Mobilității Europene”, un îndemn la mișcare și recreere. Pe parcursul a șapte zile, în locații reprezentative pentru comunitatea caracaleană, parcul „Constantin Poroineanu”, Sala Polivalentă și platoul din fața Primăriei, sunt invitați toți caracalenii pentru a se bucura împreună de multe activități pe care le-au pregătit organizatorii.

Scopul Campaniei este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.

Deci, scopul general al campaniei, care are loc între 16 şi 22 septembrie în fiecare an, încurajează autoritățile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

Săptămâna culminează cu evenimentul “În oraş fără maşină!” prin care oraşele participante stabilesc una sau mai multe zone exclusiv pentru pietoni, ciclişti şi transportul în comun pentru o zi întreagă.

În Caracal, organizatorii vor au planificat mai multe activități. Joi, 16 septembrie, pe Platoul din fața Primăriei copii de gradiniță și cei din clasele primare vor putea participa la competiții sportive ”Știm să circulăm corect cu bicicleta?”, iar în parc vor fi competiții de box și skandeberg. Vineri, caracalenii pot participa la provocarea de a merge pe jos. Sâmbătă sunt planificate trei competiții sportive, de asemenea și în următoarele trei zile.

„Săptămâna Mobilității Europene”, la Caracal
„Săptămâna Mobilității Europene”, la Caracal

Lasă un răspuns