Primarii din Olt ademeniţi cu promisiuni financiare

Guvernul îi anunţă pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi pentru salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021. Așadar, primarii din județul nostru pot solicita bani pentru salarii, plata facturilor, cheltuielile cu asistenţa socială sau diferite proiecte pe care le au în derulare şi pentru care în prezent nu au fonduri.

Iar pentru toate acestea s-au pus la bătaie mai multe surse de venituri, fiecare dintre acestea plecând din pixul ministrului Dezvoltării, UDMR-istul Cseke Attila. De câteva zile de la Ministerul Dezvoltării a plecat o circulară către prefecţi, necomunicată public până în momentul în care a apărut în mass-media. Concret, ministrul le-a cerut prefecţilor să discute cu primarii din judeţele lor şi să îi întrebe dacă au nevoie de bani pentru cheltuieli „curente, urgenţe (salarii, asistenţă socială, facturi pentru utilităţi, executare silită, alte tipuri de cheltuieli care nu se încadrează în prevederile art. 20 din OUG nr. 97/2021 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2021) şi pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile sau programe naţionale”.

Solicitările trebuie trimise de prefecţi până pe 27 septembrie, ora 12.00, adică la două zile după Congresul PNL. Sursa din care vor fi făcute plăţile sunt Fondul de Rezervă, fond majorat de la 800 de milioane la 1,89 miliarde de lei la rectificarea bugetară de la jumătatea lui septembrie. În declaraţiile date de Florin Cîţu la începutul lunii, premierul spunea că banii din Fondul de Rezervă vor fi pentru acoperirea despăgubirilor în urma inundaţilor. Până la urmă, banii vor fi pentru „urgenţele” primarilor.  Vedem, cert este că la Olt primarii deja au intrat în posesia acestei circulare și mulți dintre ei pregătesc temeinic documentația necesară pentru a putea beneficia de acești bani. Dacă va fi sau nu așa, vom vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura