Marcel Ciolacu: Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL

Marcel Ciolacu a declarat la Parlament, după ce Guvernul Cîțu a fost demis, că PSD merge pe varianta alegerilor anticipate și că este exclus ca partidul să susțină un guvern minoritar PNL.

Constituțional, totul este la președintele Klaus Iohannis, sperăm că a realizat că a fost un guvern catastrofal. Mingea e la președinte. Urmează să așteptăm invitația de la președintele României și în forurile PSD vom decide dacă vom merge sau nu.

Întrebat dacă PSD va merge la Cotroceni cu Alexandru Rafila propunere de premier, el a răspuns: Momentan, PSD are o singură decizie, că vom merge la alegeri anticipate.

Să depășim momentul de isterie politică, să intrăm în zona responsabilă și constituțional. Așteptăm mesajul de la președinte.

Din punctul dumneavoastră e instabilitate, din al nostru alegerile anticipate reprezintă un act democratic prin care au trecut toate statele europene, i-a spus el unui jurnalist.

Am și dat soluție, dacă se creează majoritate politică cu reprezentare în Parlament, împreună cu președintele României, putem stabili un guvern de specialiști până când vor avea loc alegeri anticipate.

Nu am avut discuții politice pentru o eventuală majoritate cu niciun lider politic. Întrebat dacă o va face, Ciolacu a răspuns: Am putea avea, că de-aia facem politică. Întâi să avem o discuție constituțională la Cotroceni. Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL.

Guvernul Cîțu a fost demis marți. 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD. Este cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura